COMUNICAT INFORMATIU SOBRE L’ANUNCI DELS SERVEIS DEL CENTRE DE SALUT DE CATADAU I ELS CONSULTORIS AUXILIARS DE LLOMBAI I ALFARB

La gerència del Departament de Salut de l’Hospital de la Ribera ha dirigit una carta als ajuntaments on s’ha comunicat que ni en Alfarb ni en Llombai es passarà consulta mèdica els mesos de juliol, agost i setembre. L’atenció mèdica es concentrarà a Catadau amb dos facultatius de dilluns a divendres de 8:00h a 15:00h. Les urgències a partir de les 15:00h es traslladen al CSI de Carlet.

Les regidores de Sanitat d’Alfarb, Catadau i Llombai, i els alcaldes de Catadau i Llombai han manifestat la preocupació i el malestar davant l’anunci fet per la gerència del Departament de Salut de l’Hospital de la Ribera.

Els representants municipals ha volgut saber de primera mà quins eren els motius de la decisió i han concertat una cita amb la Gerent del Departament de Salut Rosa Isabel Ribes que els ha rebut acompanyada del director d’Atenció Primària Federico Segura i del Coordinador d’Atenció Primària Javier Sempere. En la reunió, la gerència ha argumentat que la causa de la disminució del servei és la falta de personal per a cobrir el personal de vacances. Ha sigut impossible trobar professionals per cobrir els llocs de treball i que és un fet recurrent en altres localitats. Sí que es manté el servei d’Administració i Infermeria Alfarb i Llombai, cosa que permetrà que els consultoris no es tanquen.

Les regidores i els alcaldes han demanat que es restituïsca els servei habitual, cosa que no serà possible enguany, i han reiterat el malestar i les incomoditats que el fet suposa per a les pobles que veuen incrementada notablement la població en estiu. A més, han aprofitat l’ocasió per a traslladar les queixes pel servei de Pediatria que actualment no està cobert i per la disminució d’hores d’atenció de la Matrona. Tot junt incrementa les mancances en els serveis d’atenció mèdica que s’oferiran este estiu i que deixa més desprotegides les persones més vulnerables.

En la reunió també s’ha tractat de les futures col·laboracions entre institucions per a millorar i ampliar els serveis sanitaris i oferir una millor atenció de qualitat.

caValencià