Llombai reclama l’obertura del consultori mèdic pel creixement poblacional durant els mesos d’estiu

L’Ajuntament de Llombai que dirigeix José Forés ha sol·licitat mitjançant un comunicat dirigit al director del Centre de Salut Pública d’Alzira la reobertura del seu consultori mèdic local, que roman tancat des de març de 2020 pels efectes de la pandèmia del COVID-19. L’estat d’alarma va obligar a tancar el centre per a centralitzar els recursos en un únic lloc i minimitzar les zones de risc de contagi. No obstant això, amb la finalització de l’estat d’alarma decretat pel Govern d’Espanya a finals del mes passat, el consistori sol·licita que es torne a donar servei en la localitat, ja que les circumstàncies de necessitats sanitàries augmenten durant els mesos d’estiu per la quantitat de segones residències que té la zona i per l’augment de població actual. L’Ajuntament ha mostrat el seu compromís per a continuar respectant les normes de prevenció necessàries però actualment les condicions són diferents i des del consistori creuen que ara no és convenient concentrar el nombre de pacients en un mateix centre ja que, a més, la major part de pacients són de risc, majors o amb malalties el perill de contagi de les quals augmenta en llocs de més afluència de gent. El consistori ha sol·licitat també en el comunicat que s’amplie l’horari d’atenció en Urgències en els caps de setmana en el Centre de Salut de Catadau per a oferir un servei més ampli, als veïns de la localitat. Segons l’alcalde: “Al mateix temps, sol·licite que qualsevol decisió que es prenga des del Departament de Salut de la Ribera i que afecte els serveis sanitaris dels veïns de Llombai se’ns comunique prèviament a l’Ajuntament, i que no ens hàgem d’assabentar per la premsa, com ha ocorregut ara quan s’ha tornat a obrir a les vesprades el Centre de Salut de Catadau, tal com veníem reclamant. D’altra banda, des de l’Ajuntament ens oferim a col·laborar en tot allò que puga ser necessari per a ajudar els sanitaris a fer el seu treball amb les mesures de prevenció correctes, com pot ser l’adequació del centre mèdic de Llombai, facilitar equips de protecció individual o qualsevol altra cosa que siga a les nostres mans”.

caValencià