La Generalitat Valenciana aplaudeix els 9 pobles que han activat el “Porta a Porta”

El Director General de Qualitat i Educació Ambiental de la Conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició     Ecològica, Joan Piquer, va mantindre ahir una reunió de treball amb els alcaldes i alcaldesses dels 9 municipis de la Ribera que han implantat la recollida selectiva –inclosa la fracció orgànica- mitjançant el sistema Porta a Porta (PaP), amb la finalitat de conéixer de prop els primers resultats de la implantació del sistema. Són Alcàntera de Xúquer, Càrcer, Antella, Sumacàrcer, Llombai, Alfarp, San Joanet, Manuel i la Barraca d’Aigües Vives.

Durant la reunió a Càrcer, Piquer va felicitar els ajuntaments per la iniciativa, ja que suposa un sistema de màxima eficiència des del punt de vista ambiental, que permet el reciclatge i aprofitament d’un percentatge molt més elevat dels residus domèstics que es generen en els municipis. El responsable del departament autonòmic va avançar les pròximes mesures legislatives que veuran la llum els pròxims mesos, tant a nivell estatal com autonòmic, i que reforçaran l’obligació d’implantar la recollida dels bioresidus, prioritzant – i en alguns casos imposant- la implantació del sistema PaP per a la recollida dels residus domèstics. El Director General també va anunciar unes ajudes econòmiques i incentius que prioritzaran als municipis que hagen implementat el sistema PaP.

“Es tracta de la primera experiència mancomunada d’implantació d’aquest sistema a nivell valencià i vol servir d’esperó perquè a partir d’ara s’implemente també en altres comarques i en altres municipis de les 3 províncies”, va indicar Piquer.

La Mancomunitat de la Ribera Alta va posar en marxa la recollida de bioresidus “a la carta”, de manera que cada municipi podia optar al sistema que considerara més convenient. Carcaixent va optar pel sistema de contenidors temporals, mentre Gavarda i Catadau per un sistema de contenidors amb tapa reduïda i, en el cas de Catadau, a més amb control d’accés (targeta).

caValencià