Llombai celebra l’Any Jubilar Sant Francesc de Borja al 350 aniversari de la seua canonització

Llombai viu la història. El pròxim 10 d’octubre s’iniciarà una data molt esperada per tots els veïns de Llombai: la de l’Any Jubilar de Sant Francesc de Borja en el 350 aniversari de la seua canonització i el 450 aniversari de la seua mort. Fins al 3 d’octubre de 2022, la parròquia de Santa Cruz, en el municipi del Marquesat serà una de les seus d’este any sant declarat pel Papa Francisco durant el mes d’abril passat. Altres seus seran la Insigne Col·legiata de Gandia, les esglésies que pertanyen o han pertangut a la Companyia de Jesús a València, la parròquia de la Nativitat de Nostra Senyora de Turís i les parròquies de l’Arxidiòcesi de València, el titular de la qual és San Francisco de Borja. Durant aquest temps, els fidels podran aclamar a Sant Francesc de Borja en un acte que transcendirà, segur, més enllà de la parcel·la religiosa i aprofundirà en les tradicions culturals i històriques locals, ja que la del sant és una figura històrica en el municipi del Marquesat que, fins i tot, va arribar a ostentar el títol de Marqués de Llombai des de 1529 a 1572.
caValencià