Manifest institucional pel 25 de novembre, Dia Internacional per l’Eliminació de la Violència contra les Dones

La Mancomunitat de la Ribera Alta en el seu compromís per erradicar la violència contra les dones, va destinant des de l’any 2018 nombrosos recursos físics i materials per a bandejar aquesta problemàtica que s’estén imparable en tots els estaments socials. Amb aquest objectiu, la implicació de totes i tots és primordial.

A més volem visibilitzar i reconéixer la participació de les entitats locals de la comarca pel seu treball constant contra la violència de gènere.

Lamentablement, malgrat els esforços destinats per a eliminar la violència contra les dones, les xifres oficials oferides per la Delegació del Govern contra la Violència de Gènere de les dones assassinades per les seues parelles o exparelles des de l’any 2003 fins al dia de hui, ascendeix a la insuportable xifra de 1.118 dones. I no hem d’oblidar a les i els menors, també víctimes d’aquesta violència masclista, amb l’esgarrifosa suma de 44 assassinats (registre des de l’1 de gener de 2013).

Per aquest motiu, davant la necessitat d’intervindre sobre aquesta problemàtica, des de les institucions, sorgeix a nivell estatal el Pacte d’Estat contra la Violència de Gènere com també, a nivell autonòmic el Pacte Valencià contra la Violència de Gènere i Masclista amb la intenció de dotar a les administracions públiques de recursos seguint unes línies estratègiques d’actuació que revertisquen en els diferents àmbits socials per a obtindre una societat democràtica, lliure de violència masclista.

Per a finalitzar, esmentar que des de la Mancomunitat de la Ribera Alta en col·laboració amb els Centres Educatius de la comarca es desenvoluparà una acció col·lectiva amb motiu del 25 N sota el lema “Davant de la violència de gènere… Jo em plante! I tu?” on cada centre mostrarà el seu rebuig a aquesta violència tan atroç.

La Mancomunitat de la Ribera Alta es planta contra la violència de gènere.

caValencià