Llombai aposta per la inversió en infraestructura pública al seu nou pressupost municipal

Després d’un gran esforç durant els més de dos anys de pandèmia, el Govern de Llombai continua apostant per millorar la infraestructura pública i els serveis accessibles per a tots els seus veïns i veïnes. En un pressupost anual, ja aprovat, d’1.842.199 euros, s’han invertit quantitats com 200.000 euros en l’adquisició de la Torre Alèdua o 120.000 euros en la compra i 150.000 euros més en la reforma de la nau del carrer Vistalegre, de 1.000 m² i que es preveu que albergue esdeveniments i celebracions de caràcter públic a partir de 2023. Quant a l’augment de serveis públics, aprofitant els fons de la Mancomunitat de la Ribera, s’ha construït una pista d’atletisme pròxima a la piscina, una pista multiusos en el poliesportiu municipal, s’han reformat completament les pistes de petanca, usades diàriament, i el canvi de gespa de la pista de pàdel. Tot per un valor aproximat de 200.000 euros.

L’Ajuntament continuarà apostant, a més, per l’impuls a l’ocupació local, amb un pla de treball que, esta vegada, serà executat de manera externa al consistori, complint amb les normatives legals. La sostenibilitat també serà una partida important dins de les inversions previstes, ja que s’utilitzaran al voltant de 150.000 euros per a renovar l’enllumenat públic per llums LED, amb el 50% d’eixa quantitat subvencionada directament per la Mancomunitat de la Ribera i l’altra meitat, en un préstec a deu anys amb 0 % d’interés. Tot, sumat a l’extraordinari balanç recollit dos anys després de la implantació del servei de recollida de residus ‘Porta a porta’, reduint, quasi a la meitat, la generació de fem fa de Llombai un dels municipis referencia a la Ribera Alta quant a defensa de l’Agenda 2030.

L’alcalde, José Forés, valora molt positivament el treball del seu equip de Govern quant a la búsqueda d’un municipi adaptat a les necessitats ecològiques del municipi en un futur: “Naturalesa només hi ha una i hem de bolcar tots els nostres esforços a mantindre-la. Són xicotets canvis, com el ‘Porta a porta’, el que ens ajuda en gran manera a fer un poble molt més compromés amb el medi ambient. Per part nostra, el que garantim és continuar treballant de manera incansable per a anar un pas més enllà i fer d’estes polítiques sostenibles la base per a un futur millor per al nostre poble”.

Els quatre pilars dels serveis públics, com el benestar social, l’educació, la sanitat i la política d’ocupació quedaran coberts satisfactòriament amb estos nous comptes pública de Llombai que continuen reflectint uns comptes completament sanejats sense deute local. “Uns comptes sanejats ens donen molt de marge d’actuació per a continuar promovent un poble molt millor, amb moltes possibilitats de créixer i amb un pla estratègic d’inversions per als anys esdevenidors. Amb treball i planificació, segur que tindrem un futur esperançador a Llombai”, conclou Forés.

 

caValencià