Llombai proposa el nomenament de D. José Forés Lahoz com a fill adoptiu del municipi

Una personalitat eterna. El nom de Sr. José Forés Lahoz, ara ja sí, quedarà gravat per sempre a la història del poble de Llombai. El periodista, escriptor, investigador i cronista oficial del municipi, que va faltar l’any 2017, ha sigut proposat per l’Alcaldia per a ser nomenat fill adoptiu del municipi. Forés, nascut a Guadassuar, en 1933, va desenvolupar gran part de la seua carrera professional i treball vinculat al sector cultural a Llombai, sent, en molts casos, impulsor de moltes de les iniciatives culturals que, encara hui dia, continuen vigents. Va ser el Soci d’Honor número 1 de la Unió Protectora Musical de Llombai, Cronista Oficial del municipi durant 50 anys i, a conseqüència d’això, va escriure un dels llibres més representatius de la història local del poble, ‘Llombai, cròniques de mig segle (1952-2022)’.

Va ser, a més, acadèmic corresponent de la Reial Acadèmia de la Cultura Valenciana i un fidel i tenaç periodista defensor dels interessos del camp valencià. La seua labor com a periodista agrari li va valdre molts premis de renom, com el Premi Nacional de periodisme ‘Manderina d’Or’ en 1972, el Concurs Nacional de Premsa ‘Cens Agrari d’Espanya’, en 1983 o el Premi periodístic ONCE Comunitat València en 1996. La seua labor va anar més enllà i Forés, amb les seues inquietuds i labor periodística, va ser el fundador de diverses publicacions referents quant a la defensa del món agrícola, com el setmanari ‘València-Fruits’, la revista d’agricultors i ramaders (AVA-ASAJA) o la revista ‘Fontilles’. Per tot això i molt més, en defensa de la cultura local del poble de Llombai, el consistori ha decidit proposar el seu nom com a fill adoptiu, a més de dedicar-li un carrer o una plaça en el seu record.

caValencià