Llombai prepara una fira nadalenca per a amenitzar un cap d’any ple de cultura i diversió

És un dels grans atractius del mes de desembre: la programació cultural. Esta vegada, a Llombai, la protagonista serà una fira tradicional nadalenca que se celebrarà els pròxims dies 29 i 30 de desembre en els claustres de l’Església Parroquial de la Santa Cruz. Allí s’instal·laran diverses casetes d’oficis tradicionals, on els més xicotets podran acudir, aprendre conceptes basats en les activitats econòmiques dels orígens del poble i fer manualitats. A més, en esta mateixa localització es muntarà una xicoteta granja d’animals al costat d’una representació del Betlem a grandària real. Allí mateix, el carter real recollirà les cartes dels xiquets i xiquetes de Llombai dirigides a les ses Majestats els Reis Mags d’Orient durant els dies en què la fira estiga en funcionament.

La programació cultural seguirà en 2023, concretament en la vesprada del Dia de Reis, quan s’organitzarà una cavalcada perquè els Reis Mags passegen pels carrers del municipi, amb el seu carro tirat per cavalls i acompanyats pels patges reals. El recorregut finalitzarà a l’església, lloc on repartiran els regals als xiquets i xiquetes de Llombai.

Des de l’alcaldia, Josep Forés destaca que, per primera vegada, es donarà un toc de color i ambient nadalenc als carrers de Llombai: “És una oportunitat perquè els més xicotets disfruten d’uns bon dia aprenent i jugant al costat dels seus amics i amigues. Segur que estos seran el primers Nadals de molts en els quals celebrarem esta fira que serveix com a avantsala de la tradicional cavalcada del dia de Reis, una dels dies més esperades per les famílies d’este municipi”.

caValencià