Desenes de milers de persones visiten el Mercat dels Borja de Llombai

Amb la tornada a la normalitat després de dos anys de pandèmia, Llombai ha recuperat una de les tradicions més representatives de la seua cultura: el Mercat Renaixentista dels Borja. Els dies 20, 21 i 22 de gener, este poble del Marquesat s’ha convertit en una de les capitals valencianes del patrimoni històric, acollint a desenes de milers de persones durant tot el cap de setmana. Allí s’ha pogut disfrutar d’una àmplia varietat d’activitats i alternatives d’oci per a tots els públics, com a concursos de fotografia i dibuix, decoració de balcons, oferta gastronòmica, contacontes, atraccions i moltes coses més.

En l’esdeveniment, a més, es va disfrutar d’una excel·lent situació meteorològica, amb temperatures baixes, però cels nets. Circumstància que van aprofitar tots els visitants per a esprémer al màxim el cap de setmana i omplir les 500 places de pàrquing addicionals que es van afegir a les de l’última edició, en 2020.

L’alcalde de la localitat, José Forés, no ha deixat passar l’oportunitat d’agrair a tots la participació en este esdeveniment tan important per al poble de Llombai: “Com sempre és un orgull acollir este esdeveniment al nostre poble que, per descomptat, qualifiquem com un èxit rotund. Si això ha sigut possible, en gran part, ha sigut gràcies als operaris municipals, el servei de neteja, Protecció Civil de Llombai, Policia Local i Guàrdia Civil”. Forés, a més, confirma que esta tradició continuarà millorant durant els pròxims anys: “Cal continuar evolucionant i presentant a la gent al·licients per a vindre cada any a Llombai a disfrutar d’uns dies de fira renaixentista. Segur que la fira de l’any que ve portarà moltes novetats”. Si bé enguany ha sigut especial per la tornada a l’activitat després de la pandèmia, encara ho ha sigut més per la celebració del 20 aniversari d’este Mercat dels Borja, organitzat esta vegada per la primera empresa que ho va fer allà pel 2003: la Forja de Vulcano.

caValencià