Presentació de la Fira Gastronòmica de Llombai

Èxit de participació en la presentació de la Fira Gastronòmica de Llombai, que tindrà lloc el dia 5 de novembre.

A la presentació prengueren la paraula la regidora de Turisme de l’Ajuntament, Trini Lliso; i el propietari del Restaurant Tabick, Salva Barberà. Va estar present també Julio Martínez, de Ca Ladio. Els dos s’encarregaran de cuinar el nou arròs a la Fira Gastronòmica.

Molt de protagonisme per al nou Arròs Ribera del Xúquer amb caqui.

Salva Barberà va repassar la història dels arrossos que vàren presentar i el procés d’actualització utilitzant productes de qualitat, de proximitat i denominació d’origen.

Segons va explicar la regidora: “És molt senzill, ens hem centrat en un receptari tradicional que feien els nostres iaios i les nostres iaies i que volem recuperar perquè tornen a formar part del dia a dia en la nostra cuina i de la nostra memòria. Som el que mengem i no ens agrada això de la “comida basura”. Cultura també és què cuinem. Ja teníem les receptes però també volíem que els ingredients tingueren el seu protagonisme i estigueren vinculats al nostres poble o a la nostra comarca. És per això que esta fira va de modernitat i de tradició, de caqui, de taronja i d’arròs però també de la combinació d’estos tres en el mateix esdeveniment”.

caValencià