Llombai bat rècords amb el seu mercat renaixentista dels Borja amb més de 100.000 persones durant el cap de setmana

Llombai va consolidar aquest cap de setmana la seua capitalitat històrica. El Mercat Renaixentista dels Borja va batre rècords d’assistència, amb més de 100.000 persones durant el cap de setmana. A més, donat el mal temps del divendres, en el qual va proliferar la pluja, la concentració de visitants es va donar el dissabte i el diumenge, sorprenent els registres aconseguits, mai coneguts. L’extensa i interessant programació va comptar en tot moment amb la resposta dels turistes, arribats de tots els racons del territori valencià, desitjosos de veure i gaudir del considerat com el mercat medieval més gran de la Comunitat Valenciana quant a recreacions històriques, comptant amb un dels campaments militars més grans d’Europa. El mercat renaixentista, organitzat per l’Ajuntament de Llombai i

La Fragua de Vulcano

, ha comptat en aquesta edició de 2024 amb exactament 178 llocs d’artesans i mercaders, tavernes de restauració, el campament renaixentista amb exhibicions de lluites i combats, tornejos de justes a cavall, banderers italians, música itinerant pel mercat, explicacions d’armes, vida de camp i activitats participatives, exposició i exhibicions de falconeria, personatges de la família Borja, tallers d’oficis, jocs infantils i per a tots els públics, baqueta d’entrenament, atraccions ecològiques, exposicions d’història o espectacles itinerants i estàtics.
caValencià