La llombaïna Isabel Ferrando dirigirà un curtmetratge feminista a Llombai

L’Ajuntament de Llombai col·labora en un  curtmetratge que dirigirà la nostra benvolguda llombaïna Isabel Ferrando Añó. Un projecte que preveu la participació de la ciutadania, amb un càsting que ja està obert al públic. L’objectiu és difondre la cultura valenciana des d’una mirada femenina, amb temes com l’eliminació del patriarcat o el relleu generacional del nostre camp.

A partir del mes d’abril està previst el rodatge on Llombai serà  l’escenari de tota la trama.

Segons explica Isabel Ferrando: “Creem que és important reflectir este tipus d’universos perquè totes estes famílies que viuen situacions similars puguen sentir-se acompanyades. També és important per a retratar la cultura valenciana des de la feminitat i l’eliminació del sexisme que impregna la nostra cultura. En compte d’utilitzar un personatge masculí que represente tot allò roí de la societat, creem que és més important partir del sexisme que tenen integrat moltes dones a la nostra terra, que sense voler han estat sotmeses a aquestes situacions opressores, i que, sense vore possibilitat de canviar-ho, senzillament es dediquen a seguir reforçant-lo en les més joves. Així és com el nostre retrat generacional de les tres dones valencianes passarà per la pròpia lluita contra el patriarcat de la més jove contra la més vella”.

El curtmetratge pretén fer un retrat íntim d’unes relacions familiars complicades involucrant tres generacions de dones valencianes, cada una amb una ideologia pròpia, una criança diferent i una manera de relacionar-se única. Totes tres aporten una manera de veure i viure el món especial i és per això que interessa que siguen les protagonistes de la història. Afix Ferrando: “Volem retratar la valencianitat des de dins, des de la identitat femenina i elaborar un nou discurs que defense sempre la nostra cultura valenciana. Això si, destruint el patriarcat inculcat per les generacions anteriors a la nostra, que no s’ha aconseguit eliminar, degut a l’arrelament d’aquest a la nostra societat”.

caValencià