L’Ajuntament de Llombai crea “La ruta dels Miradors”

L’Ajuntament de Llombai, a través de la Regidoria de Turisme, ha creat “La ruta dels Miradors”. Un recorregut que vos permetrà endinsar-vos al bell mig del Paratge Natural Municipal del Tello,  gaudint i redescobrir dos dels miradors més emblemàtics del poble i de tota la comarca: l’Estepar i els Alts de Valencià.

Segons afirma la regidora de Turisme, Trini Lliso: “El mirador de l’Estepar l’hem renovat per complet, creant una zona de pícnic i de descans, des d’on podreu contemplar els pobles del Marquesat i les muntanyes que l’envolten: Colaita, Matamón, el cim de Benicadell, etc. Pel que fa als Alts de València, hem creat una plataforma en alt, per poder  gaudir de les vistes més privilegiades de la costa de València: L’Albufera, el Saler, la Serra de Calderona i fins i tot el pic del Penyagolosa!”

Els dos miradors estan equipats amb panells informatius dels diferents recursos patrimonials, paisatgístics i mediambientals. La ruta dels Miradors es pot completar a peu o amb bicicleta des de Llombai, des del pàrquing de la torre d’Alèdua o des del mirador de l’Estepar, seguint un recorregut en tot moment senyalitzat, passant per punts tan emblemàtics com la torre d’Alèdua, el Pouet de l’Estepar ara en procés de condicionament i acompanyants  per sèquies, molins mil·lenaris, l’horta i el secà, antics corrals de ramats, el vol de les perdius, el seu ric bosc mediterrani, i sobretot, una talaia privilegiada a la nostra terra.

Vos convidem a redescobrir el Paratge Municipal del Tello i els seus renovats miradors, gaudint i respectant de la natura.

caValencià