Dia Mundial Sense Tabac

El dia 31 de maig es commemora el Dia Mundial Sense Tabac, amb una data tan significativa l’Ajuntament de Llombai llança una nova edició del Concurs de Cartells del dia Mundial Sense Tabac ciutat de Llombai en coordinació amb la UPCCA de la Mancomunitat de la Ribera Alta.

La campanya té per objectiu sensibilitzar a la ciutadania sobre l’impacte ambiental que té el tabac, des del seu cultiu i producció fins a la seua distribució, sense oblidar els residus que genera, d’acord amb el lema de l’OMS per al 2022 “El tabac, una amenaça per al nostre medi ambient”.

La indústria tabaquera, a banda de matar cada any a més de 8 milions de persones, (69.000 al nostre país), també destrueix el nostre medi ambient. Emet emissions de gasos d’efecte hivernacle equivalents a 84 milions de tones anuals de diòxid de carboni, contribuint al canvi climàtic i redueix la resiliència davant aquest canvi, a més de malbaratar recursos i danyar els ecosistemes.

Cada any es destrueixen uns 3,5 milions d’hectàrees de terra per a cultivar tabac. Aquest cultiu afavoreix la desforestació, mitjançant l’eliminació d’espais forestals per implantar plantacions de tabac que deterioren els sòls i minven el seu rendiment.

La reducció del consum de tabac constitueix un ressort fonamental per poder complir el conjunt dels Objectius de Desenvolupament Sostenible, i no sols aquells que guarden relació directa amb la salut.

Cal demanar que no s’ha de ser eternament tolerant amb els qui mai respecten el dret dels no fumadors a respirar un aire sense fum de tabac. Recordem que estos fumadors són principalment els menors, els nostres fills. I nosaltres com a adults hem de ser un model de conducta saludable per a ells.

caValencià