Festes

Llibre de Festes de Llombai de 2020

Este és un Saluda de Llibre de Festes atípic. Com també un llibre atípic i una Nova Normalitat atípica. Tot és nou després del pas de la pandèmia. Ni millor, ni pitjor. Simplement nou. Algunes persones han perdut la vida en esta desgràcia que ha assolat el món en els últims mesos i per tant la meua primera referència cal que siga per a ells i elles. Ningú a Llombai, és cert. Però les víctimes d’una situació així, siguen d’on siguen, són nostres, són de tots i totes. És una lluita de la Humanitat. 

Este any no tindrem festes a Llombai però sí hem volgut que hi haguera Llibre de Festes. Amb un volum, a més, que servisca per a crear identitat local, per a recordar el passat i també per fer una mirada cap al futur i aventurar-nos a pensar com serà este món després del terratrèmol del Coronavirus. Fent-li una miradeta des de l’àmbit local però amb una pretensió quasi que mundial. És per això que hem convidat a participar a insignes representants de la nostra comunitat. Perquè llegir-los sempre és un privilegi i perquè este llibre vol que es guarde durant anys i en el futur servisca per comprovar com han anat les coses i quin era el punt de partida quan, a principis de 2020, el món es va parar per una raó que pocs i poques esperàvem. 

Per tant, tingueu ací un Llibre de Festes únic. L’any vinent esperem que hagem pogut tornar a la normalitat i el nostre llibre torne a estar protagonitzat per aquells i aquelles que tots els anys treballen per fer gran Llombai a través de la cultura, l’oci, l’esport o la tradició. També de les festes. A l’Ajuntament de Llombai treballem de valent per aconseguir que ningú es quede enrere per esta crisi i que tots, passats els mesos, en sentim orgullosos pel que hem aconseguit com a comunitat, protegint-nos uns als altres quan més ho necessitàvem.

Gràcies de nou, veïns i veïnes. Em sent orgullós de ser alcalde d’este magnífic poble.

José Forés

Alcalde de Llombai

caValencià